- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши амбасадор САД у Москви: Увести додатне таксе Русима који путују у иностранство

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Уђи у базу фотографијаБивши амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол
Бивши амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
Бивши амерички амбасадор у Русији Мајкл Макфол предложио је да се уведу посебне таксе за Русе који желе да уђу у западне земље.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сваки грађанин Русије који добије визу за путовање у слободну земљу мора да плати таксу или додатни порез. Средства добијена од ових специјалних пореза или такси треба затим да буду пребачена у Фонд за обнову Украјине“, предложио је Макфол на Твитеру у контексту расправе о санкцијама Европске уније да се забрани издавање шенгенских виза Русима.
Oвај предлог бившег амбасадора прокоментарисала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Бојим се да питам колико амерички грађани плаћају специјалних такси или пореза за обнову Ирака? А Београда? Мајкл, када администрација (председника САД Џозефа) Бајдена планира да уведе сличну законодавну иницијативу за почетак враћања правде након крвопролића које су САД направиле у овим земљама? Вероватно одмах после избора за Конгрес, тако да је то сигурно“, написала је Захарова на свом Телеграму.
Макфол је раније покренуо иницијативу за ублажавање санкција за једну категорију руских држављана. Према његовом мишљењу, западни политичари би требало да ублаже санкције Русима који су отишли ​​у иностранство и противе се специјалној војној операцији у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала