- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Хоће ли НАТО платити што је отровао генерације грађана Србије | Свет са Спутњиком

© Flickr / marijananaОсиромашени уранијум ракета - илустрација
Осиромашени уранијум  ракета - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
На дугом списку ратних злочина НАТО током агресије на СР Југославију 1999. стоји и тровање бомбама са осиромашеним уранијумом ког је на нашу земљу бачено 15 тона.
Оно што смо знали сад је и доказано: вештачење у Италији показало је код двоје људи из Србије оболелих од канцера 500 пута већи ниво осиромашеног уранијума 238 од дозвољеног.
Адвокат Срђан Алексић, који се већ годинама бави овим случајевима, добио је до сада више од 3.000 захтева грађана Србије који желе да туже НАТО. Прва рочишта заказана су за 16. октобар.
Какве су шансе да Алијанса и званично одговара што је отровала 60 генерација грађана Србије? Који је пут за наплату одштете од НАТО? Да ли је рад Комисије за испитивање последица НАТО бомбардовања одмакао од почекта? Зашто је Хашки трибунал одбио да се бави злочинима Алијансе?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији " Свет са Спутњиком" чији су гости у студију адвокат Срђан Алексић и др Радомир Ковачевић токсилог, дугогодишњи директор јединог Центра за радиолошку заштиту у Србији.
Свет са Спутњиком, 10.08.2022.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала