- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Премијер Јапана реконструисао владу

© Sputnik / Лола Ђорђевић Застава Јапана
Застава Јапана - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
Премијер Јапана Фумио Кисида је утврдио нови састав владе након оставке претходне. Као што је било очекивано, своје функције су задржали министар иностраних послова Јошимаса Хајаши и министар финасија Шуничи Сузуки.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Генерални секретар је остао Хирокадзу Мацуно.
Тецуо Сајто задржава позицију министра транспорта, инфраструктуре и туризма.
Јасуказу Хамада, који је био министар одбране 2008-2009. године, вратио се на ту функцију, заменио је Нобуо Киши. Киши је млађи брат убијеног бившег премијера Шинза Абе и биће саветник премијера за националну безбедност. Ухапшени због убиства Абе оптужио је бившег премијера да је повезан са организацијом „Црква уједињења“.
Јапански лист "Кјодо" напомиње да је званично Киши био смењен са места министра за здравље, он је признао да је у прошлости на изборима имао подршку „Цркве уједињења“.
Нови министар за економску безбедност је шефица политичког савета владајуће Либерално-демократске партије Сане Такаити.
Таро Коно, који је био на позицији министра иностраних послова 2017–2019. године, именован је на место министра за дигитализацију.
Јасутоси Нишимура, који је до сада био одговоран за мере против вируса корона и раније био министар за економски развој, постаје министар економије, трговине и индустрије и министар који је одговоран за економску сарадњу са Русијом.
Министар здравља ће поново бити Кацунобу Като, министар правде – Јасухиро Ханаси, министар образовања - Кејко Нагаока. Министарство пољопривреде, шумарства и рибарства ће водити Тецуо Номура.
Кисида је извршио реконструкције у влади усред смањења рејтинга како би се дистанцирао од „Цркве уједињења“.
Влада Јапана - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
СВЕТ
Влада Јапана поднела оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала