- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сплитски хулигани демолирали средњовековни град /видео/

© Фото: Скриншот/You Tube/GuimaraesDigitalТорцида Сплит, хулигани Хајдука
Торцида Сплит, хулигани Хајдука - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
Хулигани сплитског Хајдука изазвали су нереде у португалском граду Гимараешу где су у ноћи између уторка и среде бацали бакље, столице и флаше по кафићима, јављају португалски медији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На објављеним снимцима виде се људи како устају и беже из кафића док група замаскираних, већином обучених у црно навијача, насрће бацајући столице и бакље.
„Паника у Гимараешу: десетине бежале с трга како би умакли ултрасима Хајдука”, известиле су португалске спортске новине „Рекорд“.
„Хрвати, готово сви обучени у црно и замаскираних лица изазвали су неред у центру града због чега су локални становници и туристи бежали из кафића", навео је О'Жого, додајући да је око 150 навијача сплитског клуба учествовало у томе.
Виториа Гимараеш и Хајдук ће данас од 18 часова играти реванш утакмицу квалификација за Лигу конференција. Хрватски вицешампион је пре недељу дана победио на Пољуду са 3:1 пред 32.000 гледалаца, али тада нису забележени нереди.
Навијачи Виторије су познати као једни од страственијих у Португалији, али последњих дана није било назнака да би могло доћи до обрачуна навијачких група.
„Слободна Далмација“, која је међу читанијим новинама у Сплиту, објавила је пре два дана непроверену причу да ће 200 навијача Виторије тражити по улицама припаднике „Торциде", навијачке групе Хајдука. Притом се позвала на неименованог навијача лисабонске Бенфике чија је навијачка група у пријатељским односима с „Торцидом".
Пуштање такве информације могло је да подстакне немиле сцене на улицама Гимараеша, средњовековног и туристичког града са 157.000 становника, пише „Јутарњи лист“.
Сава Лешић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
СПОРТ
Расплет скандала у Книну: „Говорили су нам да смо четници и да ће нас побити пред децом“
Карабаг је Јерменија, Косово је Србија - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
„Карабах је Јерменија, Косово је Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала