- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Естонија затвара границу за Русе са шенгенским визама

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаЗахтев за Шенгенску визу
Захтев за Шенгенску визу - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Естонија ће затворити границу за држављане Русије са шенгенским визама које је издала република, изјавио је естонски министар спољних послова Урмас Реинсалу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„За недељу дана биће примењене санкције на шенгенске визе које је Република Естонија издала држављанима Руске Федерације. Санкције значи да ће визе остати важеће. Међутим, носиоци виза ће бити санкционисани приликом уласка у Естонију, тј. биће им забрањен улазак у Естонију“, рекао је министар.
Према његовим речима, постоји низ изузетака од овог правила.
„Под санкције неће потпасти лица запослена у дипломатским мисијама у Естонији и чланови њихових породица. Лица која се баве међународним теретним и путничким превозом. Лица која имају право на слободно кретање по закону Европске уније. Лица чији је улазак у Естонију неопходан из хуманитарних разлога, као и блиски рођаци лица која имају естонско држављанство или дозволу за стални боравак у Естонији“, објаснио је министар.
Он је нагласио да се одлука о забрани уласка односи само на визе које издаје Естонија и не утиче на визе које издају друге земље Шенгенске зоне.
„Влада следеће недеље намерава да разматра начине да се свим држављанима Русије са шенгенским визама забрани улазак у Естонију“, додао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала