- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Русија овог тренутка брани свет од нуклеарне катастрофе | Од четвртка до четвртка

CC0 / Unsplash/Kilian Karger / Опасност од радијације
Опасност од радијације - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Догађаје који су обележили претходних седам дана у емисији Од четвртка до четвртка за Спутњик коментарисао је Ђуро Билбија, уредник портала Факти.
Већ месец дана Русија спречава нуклеарну катастрофу тиме што одбија украјинске нападе на Запорошку нуклеарну електрану. Летонски парламент прогласио је Русију за државу која подржава тероризам, а поједини западни званичници призивају Хитлерову идеју – да се Русима ограничи улазак у Европу.
Уочи наставка дијалога Београда и Приштине, председник Вучић каже да косовско руководство припрема напад на север Косова и Метохије и ликвидацију Срба. Црногорско друштво поново суочено са поделама – пред гласање о поверењу Влади Цетињски манастир и цркве обавијени су државним заставама.
О свим овим темама разговарали смо са уредником портала „Факти” Ђуром Билбијом. Питали смо га да ли су украјинске снаге свесне последице и најмање хаварије на Запорошкој нуклеарној електрани? Како украјинска криза утиче на владе европских држава? Да ли је позив Владимира Зеленског и неких званичника са Запада да се ограничи улазак Руса у Европу ирационалан? Треба ли да страхујемо од немира на Космету почетком августа и може ли Влада Дритана Абазовића да преживи гласање о поверењу?
Од четвртка до четвртка Ђуро Билбија
Емисија „Од четвртка до четвртка“ анализира најактуелније теме које су обележиле претходних седам дана. Води је Наташа Милосављевић.
Гости су политиколози, социолози, војни стручњаци, дипломате, новинари, добри познаваоци актуелних политичких прилика. Емитује се сваког четвртка од 21.00.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала