- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан вади кестење из ватре

© Фото: Скриншот/You Tube/FK PartizanИлија Столица
Илија Столица - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана дочеују вечерас на стадиону у Хумској (21.00) екипу кипарског АЕК из Ларнаке у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Црно-бели су поражени на Кипру са 2:1 и у случају да елиминишу Кипране играће у плеј-офу Лиге Европе против Дњепра из Украјине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У супротном, Партизан очекује дуел плеј-офа Лиге конференција против бољег из двомеча између Левског и Хамруна.
„Неке ствари које су ван моје контроле не могу да променим, не могу да амортизујем. Оно што могу је да припремим екипу за оно што их очекује у самој игри и за противника. Притисак можемо да окренемо на то да момци буду отресити, да буду достојни дреса Партизана", изјавио је тренер Партизана Илија Столица на конференцији за медије у Хумској.
Свестан је одговорности и ситуације у којој се црно-бели налазе.
„Екипа ми показује да смо на правом путу. У било којој професији, без обзира на притиске, лични фактор не сме да постоји. Ствар је квалитета, рада, логистике, буџета и свега што један велики клуб носи. Мој посао је такав какав јесте и ја се са тим конфорно носим".
Столица је истакао да верује у тријумф свог тима.
„Очекује нас друго полувреме, реванш са квалитетном и добром екипом која нас је победила у првој утакмици. Можемо да елиминишемо екипу АЕК, то је циљ свих нас за сутрашњу утакмицу", рекао је тренер црно-белих.
Стратег Парног ваљка навео је да није ангажовао спортског психолога и да је сам преузео ту улогу.
„Слажем се да је психолошки фактор пресудан, постићи стабилност у екипи. Направили смо консултације, преузео сам на себе врсту одговорности да екипу психолошки што боље припремим".
Столица је навео да сезона није готова, иако његова екипа има седам бодова мање од лидера Црвене звезде у Суперлиги.
„Веома далеко од истине је да је сезона гоова. Ово је то почетак сезоне, приче о титули да ставимо по страни. Ово је утакмица у Европи. Титула се исчекује пет година и за то морамо да се припремимо на прави начин. Ништа не може да се уради преко ноћи. И прошле године смо играли Лигу конференција, тако да не видим да би то било назадовање. Ово је шанса да се ствари окрену у другачијем правцу", изјавио је Столица.
Позвао је тренер црно-белих и навијаче да подрже екипу.
„Сигуран сам да нам је преко потребна подршка наших навијача. Морамо да их вратимо квалитетним играма и добрим односом. Резултат нас није испратио и наравно да навијачи нису задовољни. Ја сам овде да се посветим томе да то преокренемо. Без навијача ми не можемо да урадимо ништа".
Тренер Партизана истакао је да због повреде неће моћи да рачуна на нападача Андрију Павловића, као и да је екипа спремна и за пенале.
„Пенали су ствар психолошке припреме. Наш задатак је да се спремимо за све, укључујући и пенале", поручио је Столица.
Самед Баждар - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
СПОРТ
Партизан чува бисера: Баждар у Хумској до 2026.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала