- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пољопривредници одбили понуду владе, наставили с протестима /видео/

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICДруги дан протеста пољопривредника у Новом Саду
Други дан протеста пољопривредника у Новом Саду - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
За пољопривреднике је званична понуда коју су добили од Владе Србије неприхватљива, због чега су одлучили да наставе са протестима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је за Танјуг рекао један од представника пољопривредника Радослав Адамовић посебно су незадовољни тиме што понуда за откуп сунцокрета није увећана, већ је и даље реч о 535 евра плус ПДВ, иако су пољопривредници тражили 700 евра по тони.
Тако је протест у Новом Саду настављен блокадом Булевара Михајла Пупина и, како је рекао Адамовић. На кратко је био блокиран и Варадински мост.
И пољопривредници из Раче су такође незадовољни исходом преговора са премијерком и настављају са блокадом главне улице испред зграде Општине.
Један од пољопривредника из Раче Милан Милошевић рекао је да су у комуникацији са колегама из Новог Сада, и да су позвали и друге пољопривреднике из свог краја да им се придруже.
„Остајемо овде целе ноћи, а сутра ћемо видети шта даље, да ли ћемо сви за Београд“, рекао је Милан Милошевић, ратар из Раче.
Иначе, Влада Србије данас је укинула је забрану извоза свих врста уља након комплетног увида у стање залиха, али и рекордних површина под засадом сунцокрета.
Пољопривредници захтевају субвенције горива, слободан извоз пољопривредних производа, откупну цену сунцокрета од 700 евра по тони, мораторијум и замрзавање кредита, премију за млеко од 15 динара по литри, као и 30 одсто субвенција за ђубриво, а инсистирају и да се прогласи елементарна непогода због велике суше, пренео је Танјуг.
Представник Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије Радослав Адамовић после састанка у Влади - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Пољопривредници чекају понуду Владе Србије, спремни за наставак протеста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала