- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шест митова о витамину Це за који многи сматрају да су истина

CC0 / Pexels/Artem Beliaikin / Воћни напици
Воћни напици - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Витамин Це је важан за здравље јер, између осталог, помаже у контроли инфекција и зарастања рана. Многе тврдње које се често могу чути о њему, међутим, нису тачне.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

1. Витамин Це је лек за прехладу

Ово је вероватно један од највећих „митова“. Витамин Це побољшава имунитет, али нема доказа да лечи прехладу као што се то мисли.

2. Поморанџа је највећи извор витамина Це

Заправо паприка бабура има више витамина Це од цитруса као што су поморанџа и лимун, па ако желите да додате више овог витамина у своју исхрану истражите које још воће и поврће садржи витамин Це.

3. Витамин Це је најважнији за имунитет

Витамин Це није једино важан за имунитет, помаже и у другим функцијама у телу као што је синтеза допамина који има важну улогу у контролисању функција мозга и регулисању расположења.

4. На унос витамина Це треба обратити пажњу само када смо болесни

Често се дешава да се симптоми неке болести појаве када је она већ узнапредовала, због чега је важно редовно уносити у организам све важне витамине, укључујући и витамин Це, а не само када смо сигурни да нам се покварило здравље.

5. Што се више витамина Це конзумира, то је имунитет бољи

Сваки витамин има одређен ниво који је потребан организму. Није добро ако их је премало. Исто тако, није добро ако их је превише јер то може довести до тровања витаминима.

6. Суплементи витамина Це утичу на повећање килограма

Иако многи мисле да узимање превише витамина Це може да доведе до повећања килограма то није тачно. Неколико истраживања потврдило је да је ниво витамина Це у телу обрнуто пропорционалан тежини тела, пренео је „Сити магазин“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала