- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шолц: Терминали за течни природни гас почеће са радом почетком 2023.

© AP Photo / Michael SohnНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Први терминали за течни природни гас почеће са радом у Немачкој почетком следеће године, изјавио је немачки канцелар Олаф Шолц на великој летњој конференцији за новинаре у Берлину.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Да, први терминали за течни природни гас биће пуштени у рад почетком следеће године, ове зиме. Радимо на томе невероватним темпом“, рекао је Шолц, одговарајући на питање о времену пуштања терминала у рад.
Канцелар је додао да се у Г7 настављају дискусије о механизму за ограничавање цена нафте из Русије.
„Разговарамо о томе како то може да се уради, то је могуће само ако се то организује глобално. То се не може урадити једнострано, само у блиској сарадњи са многим другима. Ови разговори се настављају, а због високе техничке сложености још нису завршени“, објаснио је Шолц и додао да је „рад на овоме веома интензиван“.
Раније је Ројтерс, позивајући се на извор, јавио да земље Г7 намеравају да успоставе механизам за ограничавање цене нафте из Русије.

О протестима због енергетске кризе

Немачки канцелар навео је и да не очекује протесте у земљи због енергетске кризе.
„Не, мислим да то неће попримити такав облик“, одговорио је Шолц на питање новинара и додао да би мере подршке које је предузело немачко руководство биле ефикасне у овој ситуацији.
„Тиме јасно показујемо да овим никога не остављамо самог“, констатовао је Шолц.
У Немачкој се за зимски период тренутно прогнозира енергетски колапс због могућег престанка испоруке руског гаса. Министар економије Роберт Хабек и директор Федералне мрежне агенције Клаус Милер више пута су позивали грађане земље да смање потрошњу електричне енергије како би уштедели. Лист „Ханделсблат“ је у суботу објавио истраживање према коме Немачка може да одустане од гаса из Русије, под условом смањења струје од 210 терават-часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала