Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Моја два греха

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не зна шта би одговорио Хрватима на спроведену хајку у вези са обележавањем "Олује" и нагласио да је његов грех, поред тога што је пожелео да положи цвет у Јасеновцу и тај што је покренут поступак којим се тражи одговорност за убице деце и старих на Петровачкој цести.
Вучић је, након сусрета са младим спортистима из дијаспоре на питање новинара да ли ће одговарати или ћутати на све нападе из Хрватске око обележавања Олује и " то што је Данас објавио адресу на којој живе његова деца", рекао да не верује какве глупости и лажи мора да слуша, укључујући и то да је уредник у Печату Филип Родић његов пропагандиста, а да га он при том никада није видео и да га је чак га је критиковао због Бриселског споразума.
Не знам како их није срамота да толику лажу, рекао је председник и додао да су то они исти који су рекли да је тукао некога у Петрињу, а тамо никада није био.
"Ајде да анализирамо шта сам урадио, шта сам крив. Страшан грех сам починио што сам три пута тражио да одем у Јасеновац. Још већи грех ми је што нећу да идем код њих на море. Чекајте људи, коме сметам? Јесам ли рекао иједну ружну реч о било коме?", упитао је Вучић и констатовао да је сав његов грех у томе што је, како је рекао, желео да оде у Јасеновац и положи један цвет.
Вучић каже да је његов други грех тај што кажу "Вучић је отворио Олују".
"Нисам ја то урадио, то је урадило Тужилаштво! Тужилаштво за ратне злочине покренуло је истрагу око убиства старих и деце на Петровачкој цести. Хоћете да убице четворо деце прођу некажњено?!", нагласио је Вучић.
По питању Данаса и адресе његове деце, Вучић подсећа да није тужио ниједног новинара, ниједну медијску кућу.
"Ништа сам нећу да предузимам против било кога. Што се тиче адресе, све је то мало компликовано пошто су ми старија деца остала без мајке, па је то мало... Али они нека раде свој посао", рекао је председник и нагласио да га брину неке друге ствари.
Каже да у ери социјалних мрежа свако себи дозвољава да буде бахат према држави и очекује да држава мора да им реши све проблеме међу којима је и прича о томе колико тешких књига треба да носе ђаци.
Држава није ћуп без дна, рекао је он и додао да људи треба да знају да је један од захтева пољопривредника да буде већа цена уља.
"Пољопривреду субвенционишемо 500 милиона евра и никад није доста. Ми се свеједно боримо да решимо проблем, и у праву су људи за неке ствари, али није то ћуп без дна", рекао је он и нагласио да су раније субвенције за подстицаје биле 14 милијарди, данас 51 милијарду.
Председник је рекао да се влада бори и гледа да решимо проблеме.
"Али не можете да кривите државу ако некоме не ради клима у куци или ако Звезда и Партизан играју лоше", навео је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала