Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Албанац пријавио полицији да су деца на КиМ писала „ЦЗВ“ на игралишту, деда кажњен

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска полиција у близини Јариња
Косовска полиција у близини Јариња - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Неколико дечака из Скуланева у општини Липљан, кредом је на игралишту исписивало „ЦЗВ“, скраћеницу за фудбалски клуб Црвена звезда, али је Албанац, како тврде мештани, који је пролазио децу опсовао, док се нешто касније вратио у пратњи косовске полиције којој је пријавио српске малишане да су исписивали „З“ симбол руске војне акције у Украјини.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Овде смо писали Црвена Звезда, скраћеницу 'ЦЗВ'. Пролазио је један аутомобил и стао је, човек нас је питао – 'Шта пишете то?', псовао нас је и рекао да ће да зове полицију. Дошла је полиција, питали су: 'Ко је писао ово нек стане на пут' ", каже за РТВ Ким један од дечака П. С. и додаје да се веома уплашио.
Његова мајка Б. С. каже да "овде деца немају слободу".
„Моје дете се бави спортом, његов омиљени клуб је Црвена звезда, то је написано на игралишту где се они играју. Ово је дискриминација. Немају деца право на говор, на изражавање, игру. Моје дете је дошло уплакано кући и уплашено. Полиција је била, а један од полицајаца је рекао: 'Ето деца су признала су крива'“, казала је она.
Како су испричали окупљени мештани Скуланева, деди једног од дечака С. Ж, полицајци су уручили казну пошто је „повисио тон и питао како се зове Албанац који је пријавио децу“.
„Један човек је реаговао мало бурније, полиција је њега казнила на лицу места. Ја сам се јавила да пријавим човека (Албанца) који је ово урадио. Он је узнемирио децу и све нас. Један од полицајаца је рекао да нема потребе да се то пријављује, да то није ништа. Деца су много узнемирена, плаше се ове ситуације и њиховог понашања“, рекла је Горица Митровић за РТВ Ким.
Леонора Тодић, Албанка удата за Србина из Скуланева критиковала је рад полиције.
„Шта има везе шта су деца писала на путу. То су само деца која треба да живе своје детињство. Ја сам Албанка и живим овде, нико ме никада није дирао. А овде долази ко хоће, праве се фрајери, паркирају ту на путу. Деца могу да пишу и Звезда, Партизан за кога хоће. Нема потребе да због тога долази полиција. Људима пишу 'УЧК' на кућама и свашта друго па полиција не реагује, људима поломе прозоре од кућа, упадну у продавницу и не реагују а за ово што пише Црвена звезда они долазе“, каже Леонора.
Скуланево је мешовито село код Липљана у којем живи око 40 породица.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала