- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер тужио Бундестаг

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБивши немачки канцелар Герхард Шредер
Бивши немачки канцелар Герхард Шредер  - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Бивши немачки канцелар Герхард Шредер тужио је Бундестаг како би повратио посебне привилегије које су му одузете у мају, преноси агенција ДПА позивајући се на Шредеровог адвоката Михаела Нагела.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тужба је поднета Управном суду у Берлину са захтевом да му се поново стави на располагање биро бившег канцелара са запосленима. Истовремено, адвокати бившег канцелара сматрају да је одлука Бундестага о смањењу финансирања Шредеровог бироа и обустави његовог рада незаконита.
Раније је комитет за буџет Бундестага већином гласова подржао одлуку да се Герхард Шредер лиши дела привилегија које има као бивши немачки канцелар. Тада је одлучено да му се одузму канцеларијске привилегије, док је задржао пензију и обезбеђење.
Формална основа, како су раније саопштили аутори нацрта документа, јесте то што канцелар не користи канцеларијски простор који му је доступан и нема сараднике, јер су они напустили канцеларију након почетка специјалне војне операције у Украјини.
Одлука је усвојена у контексту политичког притиска на Шредера, ког критикују чак и његови партијски сарадници због блиских веза с Русијом и ангажмана у руским компанијама.
Герхард Шредер - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Бундестаг одузео Шредеру део привилегија бившег канцелара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала