- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британија уводи рестрикције воде

© Depositphotos.com / RteeNattapongВода за пиће са чесме
Вода за пиће са чесме - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Британска водоводна компанија "Јоркшир вотер" најавила је да ће увести одређене рестрикције од 26. августа , уз образложење да су делови региона северне Енглеске имали најмање падавина од када су оне почеле да се евидентирају пре више од 130 година.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
"Екстремно топло и суво време проузроковало је да реке у Јоркширу нестају и да су наши резервоари око 20 одсто нижи него што бисмо очекивали за ово доба године“, саопштили су из компаније.
Још неколико водоводних компанија је већ најавило ограничења у коришћењу воде.
Забрана коришћења црева за наводњавање и прскалица за кориснике компаније "Саут ист вотер" ступа на снагу данас, а "Темза вотер", која снабдева 15 милиона људи широм Лондона, саопштила је да такође планира ограничења.
Раније ове недеље, британски министар животне средине Џорџ Јустис позвао је компаније за водоснабдевање да предузму мере предострожности како би заштитиле залихе воде и ухватиле се у коштац са последицама продужене суше пошто се предвиђа још један топлотни талас широм земље, наводи Ројтерс.
Лоара - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
СВЕТ
Најдужа француска река на појединим местима потпуно пресушила /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала