- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Радници заузели никшићку железару и почели штрајк глађу /видео/

© Фото : YouTube/Dnevne novine Dan, snimak sa ekranaРадници никшићке железаре
Радници никшићке железаре - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Радници никшићке „Железаре Тосчелик“ заузели су фабрику и почели штрајк глађу, пошто су преговори о преузимању железаре између бизнисмена Миодрага Давидовића и представника турског „Тосчелика“ запали у ћорсокак, и требало би да се наставе тек 22. августа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Представник радника Иван Вујовић изјавио је да ако Давидовић не може да преузме фабрику, нека то уради држава, али да се јасно о томе одреди.
„Донели смо одлуку да почнемо штрајк глађу у кругу фабрике, ми смо заузели фабрику и од данас смо ми њени власници. То значи да турски „Тосчелик“ не може више да уђе у фабрику, а они који буду желели да преговарају о преузимању, то ће моћи да раде само са радницима“, казао је Вујовић, преноси дневни лист „Дан“.
Вујовић је навео да су радници десет година ћутали, трпели и пролазили агонију и да је сада „Тосчелик“ одлучио да раднике пошаље кући од 1. септембра.
„Давидовић и држава нису били у стању да се договоре шта и како. Мислим да међу раднике треба да дође Абазовић, јер радници траже да држава преузме управљање железаром. Ако Давидовић није способан за то, нек то уради држава“, рекао је он.
Радници су јуче до 18 часова чекали одговор Давидовића или премијера Абазовића шта ће се десити са компанијом, али одговора није било. Према речима Вујовића, радници више ником не верују и знају како ће даље.
Давидовић је јуче изјавио да од надлежних министарстава није добио одговоре о његовом захтеву да му се омогући изградња соларних и ветроелектрана за будући рад железаре, као ни у вези с питањем воде и коришћења каменолома.
Он је рекао „Вијестима“ да су га представници „Тосчелик групе“ обавестили да преговоре о продаји железаре могу наставити 22. августа, и да је наставак преговора немогућ без одговора државе на наведена питања.
Супротно од тога, премијер Абазовић је истакао да је држава урадила оно што је до ње, те да ће, ако буде потребе, наставити с улогом медијатора у преговорима, пренео је Танјуг.
Радници никшићке Железаре се попели на кров фабрике - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
ЕКОНОМИЈА
„Заузели смо фабрику“: Радници никшићке Железаре попели се на кров, штрајкују глађу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала