Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Приштина жели да ликвидира шест „вођа отпора“, неће се смирити док не заврши север Косова

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Србије Александар Вучић у Председништву Србије
Председник Србије Александар Вучић у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић каже да знамо имена које Приштина жели да ликвидира, и да је у питању шест људи који су означени као „вође отпора“.
„И наравно, означени су као терористи, криминалци. Сада Србин са каменом да се слика је криминалац и убица, а код њихових терориста долазио цео свет да се слика. А Србима који живе доле ће рећи да су криминалци“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.
Он је додао да је један од разлога зашто је изашао у јавност са том информацијом, да спречи такав развој догађаја.
„Они ће наставити са својим акцијама и неће се умирити док не заврше север Косова. На силу можда можете све, осим што вам нећемо дозволити погром и убијање. А све остало и овако радите силом. А ја да вређам овог мученог Куртија не могу“, истиче он.
Вучић каже да се НАТО понашао одговорно до сада, и да Албанци хоће потпуно да протерају Србе.
„Они су сада у шоку како ја знам да су померали јединице у Гњилане. Већ два дана спроводе истрагу. Ја не измишљам да хоће да ликвидирају наше људе. То је речено на једном затвореном састанку, и сада не знају ко је то јавио. А онда је задатак свих медија Вучићева мелодрама. Они су нашли наш план од пре две године, који би био наш корак ако крене до погрома. И ми смо о томе причали. Као мала деца се понашају, касне две године, и чудом се чуде како ми све знамо“, додаје председник.
Председник истиче да није оптимистичан пред одлазак у Брисел на разговоре са Приштином, већ је реалистичан.
„Идем са добром вољом да разговарам и да им укажем на све опасности са којима се суочавамо. Као са таблицама, где измишљају свашта. Прихватили смо ми и документа, али са одређеном декларацијом. Али они хоће да укину КМ српске таблице. То је њихов једини циљ. Кад нема КМ табли, то је још један доказ да Србија не живи на Косову. А на то немају никаква права. Као и то да тражите декларацију, папир, од оних који живе на КиМ. Али Србима који живе на КиМ, да им издајете неке папире сваки пут када пређете линију, е па то не може“, рекао је председник.
Александар Вучић у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СРБИЈА
Вучићeво упозорење: Спремају ликвидацију наших људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала