Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Усагласићемо политику са ЕУ када нам буду рекли да за шест месеци улазимо у Унију

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Србија ће усагласити политику са Европском унијом када јој буде речено да је шест месеци дели до уласка у Унију, изјавио је председник Александар Вучић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вучић је тако одговорио на питање да ли ће Србија истрајати у политици неувођења санкција Русији.
„Обећавам народу да ћемо се трудити да водимо одговорну политику. Када нам буду рекли да је остало шест месеци да уђемо у ЕУ, ето и нас да се усагласимо са свим њиховим захтевима. Али то морају да нас обавесте, пошто је наша обавеза да до краја прикључивања ЕУ усагласимо политику“, казао је Вучић, гостујући на ТВ Прва.
Председник Србије је прокоментарисао дезинформације о наводној изградњи руске војне базе у Србији, које су углавном ширене у региону.
„Кажу Путин мене понижава, и Русија. А они у НАТО, и имају и америчке и албанске војнике на својој територији кад год то затреба. То је ваљда за понос, а ми да имамо неког другог, то је понижење. Србији нису потребне никакве војне базе, Србија ће сама да брани своју државу и народ, да гради савезништва, и да се не стиди добрих односа са Русијом, Америком и Кином. Сами ћемо да бринемо о себи“, поручио је Вучић.
Председник Србије је напоменуо да је он врховни командант још пет година, и да га нико неће натерати да Србија направи страну војну базу на својој територији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала