- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Која алкохолна пића су изразито лоша по здравље срца

CC0 / Pixabay / коктели
коктели - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Пратите нас
Са протоком година људи све више почињу да размишљају о ефектима које алкохол има на њихово здравље. Постоји неколико алкохолних пића која би требало избегавати јер лоше утичу на рад срца.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На првом месту је рум помешан са кока-колом. Лекар Лиза Јанг навела је у разговору за магазин „Eat this, hot that“, да је заправо било које алкохолно пиће у комбинацији са газираним пићем нездраво за срце.
Истраживање које је недавно објављено у „Journal of the American College of Cardiology“показало је да они који константно конзумирају газирана пића имају повећан ризик од срчаних болести и можданог удара. У комбинацији са алкохолом, итекако могу бити фатална.
На другом месту пића које бисте требали избегавати је пина колада.
„Она се прави од рума, сока од ананаса и кокосовог млека, који су богати шећером и засићеним мастима“, навела је Јангова.
Засићене масти подижу ниво ЛДЛ, односно лошег холестерола, који доводи до компликација у раду срца.
Још једно пиће које је нездраво је ледени чај „лонг ајленд“ јер је пун шећера.
„Он садржи алкохол, сируп, кока-колу и неколико других слатко-киселих састојака који лоше делују на срце“, рекла је она, пренео је „Кликс“.
Овај ледени чај је укусан, али дефинитивно ће вас напити много брже од већине коктела. Узгред, вишак шећера помешан са алкохоломније добра комбинација.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала