Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Пољопривредници блокирали и раскрсницу код СНП у Новом Саду, чекају одговор министарства

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICПротест пољопривредника у Новом Саду
Протест пољопривредника у Новом Саду - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Пратите нас
Блокаде саобраћаја у Новом Саду још увек трају, а пољопривредници су од вечерас блокирали раскрсницу код Српског народног позоришта у Новом Саду.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Председник Иницијативе за спас пољопривредника Србије Радослав Адамовић рекао је за Танјуг да су ратари већ направили уступке и да су данас поново послали мејлом „прочишћене“ захтеве ресорном министарству, те да чекају одговоре.
„Ово што смо вечерас послали је црвена линија. Ако ово наиђе на негативан одговор појачаћемо наше захтеве и враћамо се на претходне захтеве“, рекао је Адамовић.
Он је казао да пољопривредницима није циљ да праве хаос у држави и да се слаже са коментаром председника Србије Александра Вучића да обе стране не могу у потпуности бити задовољне, али да се, додао је, до решења мора доћи.
Пољопривредници, већ пети дан блокирају саобраћај у Новом Саду и траже да откупна цена сунцокрета буде 700 евра по тони, да се укину акцизе на гориво за пољопривреднике на количину до 100 литара по хектару и да се ограниче трговачке марже на сунцокретово уље.
Влада је испунила њихов захтев да се укине забрана извоза уља и понудила им цену од 535 евра (плус ПДВ) по тони сунцокрета.
Поводом протеста пољопривредника председник Александар Вучић је синоћ рекао да очекује да ће се он завршити договором, али и да ће из државне касе да оде 30 милиона само за ово што им је обећано, пренео је Танјуг.
Протест пољопривредника у Новом Саду - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Како помоћи пољопривредницима: Србија неће бити гладна, али ће цех да плати држава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала