- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кадиров упозорава: Ако неко покуша да нам одгризе део земље — остаће без зуба

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
Западни политичари треба да одустану од стратегије распада Русије и да размисле како да изграде сарадњу са њом, написао је лидер Чеченске републике Рамзан Кадиров на свом Телеграм каналу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Западни свет очигледно до сада никако да схвати једну ствар. Данашња Русија није Горбачовљевски савез република и није Јељцинова територија, подигнута на пучу, дефициту и неликвидности. Ово је сасвим другачија и снажна Русија, и ви, западни политичари не треба да преиспитате стратегију распада Русије, већ однос према сарадњи са њом. Она се од државе коју је Запад опљачкао и понизио за последњих преко 20 година, претворила у државу са јаком политичким структуром, реорганизованом у складу са стратешким циљевима, прекаљеном и непоколебљивом“, оценио је Кадиров на Телеграм каналу.

Он је додао да западним земљама не вреди да се свађају са Русијом.
„Како је исправно приметио наш председник Владимир Путин, ако неко покуша да нам одгризе део земље — остаће без зуба“, истакао је Кадиров.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
Путин: Почетак специјалне војне операције означава и почетак слома америчког светског поретка
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Повампирио се монструозни план Запада против Русије, одговор је – неће моћи!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала