- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Помрачење звезде у „Граду светлости“

© AP Photo / Francois MoriЛео Меси на дебију за ПСЖ против Ремса
Лео Меси на дебију за ПСЖ против Ремса - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
Лео Меси, ас Пари Сен Жермена, први пут од 2005. године није се нашао у конкуренцији за Златну лопту. Ипак, то не чуди с обзиром на то да Аргентинац у првој сезони у „Граду светлости“ није блистао.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Аргентинац је до сада у седам наврата освајао „Златну лопту“ и по томе је неприкосновен, али се овога пута није нашао међу 30 кандидата, док је од српских фудбалера у одабрано друштво упао Душан Влаховић из Јувентуса.
Али Меси је са Пари Сен Жерменом имао прилично бледу сезону и управо због тога није међу лауреатима, први пут после предугих 17 година. Нема ни Нејмара.
И док је многима то сасвим легитимно и очекивано, они који обожавају лик и дело омаленог Аргентинца сматрају да је направљен својеврсни преседан и неправда.
То је натерало Емануела Бојана, једног од чланова жирија за „Златну лопту“ да се огласи и објасни због чега нема Месија.
„Нови критеријум је сезоне, а не календарска година. Трофеј Копа Америка у јулу не улази у конкуренцију. А када се погледа Месија прва година у Паризу, она је била разочаравајућа“, каже новинар.
Многе је с друге стране занимало како је онда могуће да се Кристијано Роналдо, највећи ривал Леа Месија, нашао међу 30, када ни он ништа није освојио са Манчестер јунајтедом.
„Ове сезоне је постао најбољи стрелац у историји репрезентативног фудбала. Вукао је Манчестер као осмини финала Лиге шампиона, ирачунали смо да је донео седам бодова. Такође, у Премијер лиги је постигао 18 голова, када погледате 32 поготка у 48 утакмица, није на нивоу његових најбољих година, али је довољно да уђе међу 30 најбољих“, подвукао је новинар Емануел Бојан.
Меси је ову сезону почео куд и камо боље и све то указује да би већ следеће године могао поново да буде у трци за престижно индивидуално признање.
У првом колу против Клермона (5:0) постигао је два гола и уписао асистенцију, док сепротив Монпељеа (5:2) на Парку принчева није уписао у стрелце и асистенте.
Левски  - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
Бугари се хватају за сламку спаса – жалбом желе нову прилику за двобој са Партизаном! /фото, видео/
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
Месијева магија – примио је лопту на груди, остало је историја /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала