- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовић одмах у мету, Сергеј магичном асистенцијом „покварио“ Михајловићев повратак у Рим /видео/

© AP Photo / Fabrizio Corradetti/Лука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
Наставак првог кола италијанске Серије А донео је сјајне представе српских фудбалера, Лука Јовић је постигао гол на свом премијерном наступу за Фиорентину, док је Сергеј Милинковић-Савић асистирао за победу Лација над Болоњом коју са клупе води Синиша Михајловић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Јовићу је требало свега 34 минута игре у италијанском фудбалу да се упише у стрелце, сјајно је пратио акцију своје екипе у дуелу са Кремонезеом и рутински, у свом стилу десном ногом послао лопту у небрањени део мреже.
Фиорентина је ипак кроз драму стигла до победе, у 96. минуту Роландо Мандрагора је затресао мрежу ривала, ослабљеног због црвеног картона Гонсала Ескалантеа.
У кључном моменту утакмице катастрофално је реаговао голман Андреј Раду који је практично унео лопту у своју мрежу после центаршута Мандрагоре.
Тиме је постављен коначан резултат од 3:2, а вреди истаћи да је у освајању корнера, после кога је стигао победнички гол, учествовао српски репрезентативац Никола Миленковић.
Деловало је ће разлог за славље имати Синиша Михајловић, који је на дирљив начин дочекан у свом Риму где је водио Болоњу против Лација.
Навијачи домаћег тима су српском тренеру пружили велику подршку у борби са опаком болешћу, а његова радост је била још већа када је Марко Арнаутовић постигао гол у 38. минуту из пенала.
Претходно је у 6. минуту голман Лација Луис Максимилијано добио директан црвени картон због хватања лопте рукама ван казненог простора и деловало је да ће домаћи имати веома тежак посао.
Ствари су се промениле у 68. минуту, Лоренцо Де Силвестри је постигао аутогол за изједначење, а преокрет је комплетирао Чиро Имобиле, девет минута касније, на спектакуларну асистенцију Сергеја Милинковић-Савића.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала