- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Водио је хајку против Русије, али је сада и њему јасно о чему се ради: „Није праведно“

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Уђи у базу фотографијаРуски спортисти носе националну заставу на церемонији затварања XXII Зимских олимпијских игара у Сочију
Руски спортисти носе националну заставу на церемонији затварања XXII Зимских олимпијских игара у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
Професор Ричард Мекларен, који је раније истраживао кршење антидопинг правила у руском спорту, рекао је да не сматра да је садашња суспензија руских спортиста са такмичења праведна, али док се ситуација у Украјини не реши, глобална спортска заједница неће променити одлуку. .
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У фебруару је Међународни олимпијски комитет (МОК), у позадини догађаја у Украјини, препоручио међународним федерацијама да не дозволе руским и белоруским спортистима да се такмиче.
Један број међународних федерација је прихватио ову препоруку и искључио Русе и Белорусе из такмичења под својим окриљем.
Друге федерације дозволиле су спортистима из две земље да се такмиче у неутралном статусу.
„Начин на који се према њима поступа је неправедан. Спортисти нису започели сукоб и нису одговорни за његов ток. Ово су два добра разлога да им се дозволи да поново учествују на такмичењима", рекао је Мекларен.
Један број руских спортских федерација поднео је тужбе Суду за спортску арбитражу (ЦАС).
„Све док траје сукоб, међународна спортска заједница неће променити своју одлуку, али ако ЦАС одлучи у корист спортиста, савези ће бити приморани да им дозволе да се поново такмиче.
Како се наводи, Мекларен није дао прогнозу о шансама Руса на суду.
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СПОРТ
Одјек скандала из Пекинга: „То је њихова срамота – чега се боје, девојчице од 15 година?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала