- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији се представља нова морска мина и нови „Раптор“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПатролни чамац "Раптор"
Патролни чамац Раптор  - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
На војно-техничком форуму „Армија 2022“ ће у оквиру изложбе главне команде руске флоте бити представљен чамац пројекта 03160 „Раптор“, модернизован након употребе у специјалној војној операцији, саопштила је за Спутњик прес служба бродоградилишта „Пела“, где се производе чамци.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Брзи патролни чамци „Раптор“ граде се у „Пели“ за потребе руске морнарице. Намењени су за патролирање, пребацивање и десант у приобалном појасу мора, мореуза и ушћа на удаљености до 100 наутичких миља од базе. Осим тога, чамци могу да буду део великих десантних и универзалних десантних бродова, смештених на броду или у комори за пристајање.

Нова морска мина

На форуму ће бити представљена и најновија противамфибијска мина ПДМ-МД за одбрану приобалних зона, саопштио је за Спутњик генерални директор Централног научно-истраживачког института за прецизну машиноградњу ЦНИИточмаш (део концерна „Калашњиков“) Олег Морозов.
Морозов је објаснио да је мина предвиђена за одбрану приобалног појаса. Развој је прошао државна тестирања 2019-2020. Мина је намењена за употребу у воденим и ваздушним срединама, има интелигентни систем функционисања, способна је да извршава задатке у одсуству или уништењу спољних система командовања и управљања.
Форум ће бити одржан од 15. до 21. августа у подмосковкој Кубинки.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала