- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Армин Синанчевић освојио сребро у Минхену

© AP Photo / Matthias SchraderАрмин Синанчевић
Армин Синанчевић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Српски бацач кугле Армин Синанчевић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у Минхену. Он је водио после прве две серије на чувеном Олимпијском стадиону, али је на крају завршио такмичење као другопласирани иза Хрвата Филипа Михаљевића који је освојио злато.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Први хитац Синанчевића био је одличан 21,07 метара, док је Асмир Колашинац бацио нешто слабије у првој серији (19,64). У другој је наш шампион преступио, али се издвојио као лидер, док је Колашинац бацио за сантиметар боље.
Изгледало је да ће Синанчевић моћи до златне медаље и титуле шампиона Европе када је у трећој серији бацио 21,24 метара и побегао најближим пратиоцима Хрвату Михаљевићу и Чеху Станеку који су бацали идентично у другој серији - 21,05 метара.
Али онда је уследио шок. Михаљевић је у свом трећем бацању бацио 21,27, а потом у четвртом и недостижних 21,53 метара што му је донело на крају златну медаљу.
Армин Синанчевић је у петој серији бацио 21,39 и тако престигао Чеха Станека на другом месту, али није могао у последњој шестој да угрози шампиона Михаљевића бацивши 21,32 метара.
Бронза је на крају припала Чеху Томашу Станеку који је бацио 21,26 метара.
Наш други представник у финалу Асмир Колашинац завршио је такмичење на осмом месту са најбољим хицем 20,15 метара у последњој шестој серији.
Трка на Светском дворанском првенству у атлетици у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Лазар Анић летео до финала Европског првенства
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Почиње Европско првенство у атлетици: Седморо Срба наступа првог дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала