Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Београд није забранио посету Бисљимија и Свечље - одложена је

© Sputnik / Дејан СимићОпштина Бујановац
Општина Бујановац  - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Најављену посету заменика премијера привремених приштинских институција Бесника Бисљимија и министра унутрашњих послова Џељаља Свечље Медвеђи и Бујановцу Србија није забранила, како се претходно спекулисало у јавности, већ је она одложена, јавља Косово онлајн.
Свечља и Бисљими, који је и главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом, о одлагању њихове посете су посредством официра за везу Приштине обавестили српског официра за везу, пише Косово онлајн.
Иако се у јавности појавила информација да им наводно није одобрен захтев за улазак у Србију како би посетили Медвеђу и Бујановац, права информација је заправо да Бисљими и Свечља своју посету "одлажу за други датум", тако да Србија није ни узимала у разматрање ову најаву, додаје Косово онлине.
Претходно се, како наводи тај портал, појавила вест да је Свечљи и Бисљимију захтев за посету одбијен, а да су то потврдили званичници Националног савета Албанаца у "Прешевској долини".
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала