- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Џеси Ајсенберг прошетао црвеним тепихом у Сарајеву

© AP Photo / Richard ShotwellЏеси Ајсенберг
Џеси Ајсенберг - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Амерички глумац Џеси Ајсенберг прошетао је црвеним тепихом Сарајево филм фестивала, где ће му касније вечерас бити уручено "Почасно срце Сарајева" и приказан његов дебитантски редитељски филм.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Ово је мој омиљен град и срећан кад имам прилику да будем овде, а добити награду је дивно поврх тога", рекао је Ајсенберг новинарима на црвеном тепиху испред сарајевског Народног позоришта.
Подсетивши да је био у Сарајеву на неколико недеља пре 12 година, Ајсенберг је казао да му је жеља да покаже "овај запањујући град" својој супрузи и да види колико се град променио последњих неколико година.
"Био сам узбуђен када сам био дошао у Сарајево као туриста, али доћи овде са филмом и још да будем награђен на овај начин је стварно дивно", истакао је Ајсенберг.
Током боравка на црвеном тепиху амерички глумац се задржао неколико минута у сликању и давању аутограма бројним млађим поштоваоцима који су се окупили уз ограду.
Упитан како је дошло до тога да пре неку годину сними једну сцену у српској серији "Жигосани у рекету", Ајсенберг је рекао да је то учионио из љубави према кошарци, док је био посећивао свог пријатеља продуцента на снимању.
"Дан пред снимање написали смо сцену у којој сам син власника америчког кошаркашког клуба, мало шашав лик. Али волим кошарку, био сам ту и то је био савршен спој", рекао је глумац.
Ајсенбергу ће "Почасно срце Сарајева" за изузетан допринос филмској уметности бити уручено вечерас, уочи приказивања његовог редитељског првенца "Након што спасиш свет" у отвореном простору "Кока-кола" у Сарајеву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала