Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приказ новопроизведеног наоружања и војне опреме у Београду /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПриказ новопроизведеног наоружања и војне опреме у Београду
Приказ новопроизведеног наоружања и војне опреме у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић присуствовао је приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије, за потребе јединица Војске Србије.
Приказ је организован на Војној академији у Београду, а по доласку председник Србије је извршио смотру постројеног заставног вода.
На Академији је, између осталог, изложена универзална превозна артиљеријска рачунарска станица, намењена за обезбеђивање предуслова за одређивање елемената за гађање, чиме се обезбеђује квалитетније управљање ватром.
Представљен је и Пасарс четвороцевац, намењен за заштиту копнених снага на маршу и током извођења борбених дејстава, као и комбиновани самоходни ПВО систем ПАСАРС- 16.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПриказ новопроизведеног наоружања и војне опреме у Београду
Приказ новопроизведеног наоружања и војне опреме у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Приказ новопроизведеног наоружања и војне опреме у Београду
Војска Србије користи и нови теренски аутомобил, који служи за превоз људства и транспорт оружја и материјала масе до 1,4 тоне и прикључних средстава укупне масе до 1,7 тона, а изложени су и теренски аутомобил ФАП 2228, аутоматски бацач граната, као и нови „Заставин“ пиштољ, као и оптички и рефлексни нишани.
Изложено је и борбено оклопно возило „Лазар 3“, као и самоходна хаубица „Нора“.

„Морамо да јачамо нашу војску и наменску индустрију“

Вучић је поручио да Србија мора да јача своју одбрамбену способност оснаживањем Војске Србије и домаће наменске индустрије.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић присуствовује приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије, за потребе јединица Војске Србије
Председник Србије Александар Вучић присуствовује приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије, за потребе јединица Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Председник Србије Александар Вучић присуствовује приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије, за потребе јединица Војске Србије
„Ово сво оруђе које смо произвели, ове норе, лазари, пасарси и опрема за електронско извиђање од данас улазе у 2, 3, 4. бригаду и специјалне јединице“, рекао је Вучић.
Он је напоменуо да је веома важно да се производе и наоружавају домаће беспилотне летелице „врабац“ и „пегаз“ и додао да онај ко буде могао боље да осматра и види и да наоружа беспилотне летелице, тај има предност на ратишту.
Председник Србије констатовао је да постоји огроман недостатак оружја и оруђа у свету и да све што српска наменска индустрија произведе може да се прода и да ће захваљујући томе војне фабрике за које су неки мислили да су их уништили бити обновљене.
„Свака мина, свака граната данас има десет купаца по једном комаду и то све показује у ком смеру свет иде и да је због све више санкција које уводе једни другима све теже произвести оружје. Зато ми морамо да купимо што више делова које не можемо да произведемо и да се окренемо домаћој производњи, јер ће врло мала сарадња бити могућа“, указао је Вучић.
Он је најавио да ће ове године стићи још 11 Ербасових хеликоптера Х145М, а у МУП још два хеликоптера пума од истог произвођача, уз један који је већ преузет, пренео је Танјуг.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала