- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ратна морнарица Русије представила модел најновије беспилотне летелице

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаОтварање војно-техничког форума "Армија 2022"
Отварање војно-техничког форума Армија 2022  - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Врховна команда Ратне морнарице Русије у понедељак је први пут представила на међународном форуму „Армија-2022“ модел најновије беспилотне летелице комбинованог типа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Конкретно, модел беспилотне летелице приказан на штанду у изложбеном павиљону је уређај са крилима за летење у авионском режиму и четири ротора за вертикално полетање и слетање. Како се појашњава у информативној брошури, дрон постоји у три главне категорије тежине: 30, 50 и 100 килограма. Свака од њих има своју тежину при полетању, тежину носивости, домет и трајање лета.

Главна намена дрона је ваздушно извиђање и испорука терета, аероснимање, ваздушно оптичко и термовизијско извиђање, одређивање координата циљева, преношење комуникација. Летелице средње (50 кг) и тешке (100 кг) категорије, поред тога, могу да испоручују робу тежине од 10 до 25 килограма и да користе авијационо оружје.

Према речима представника главне команде, уређај може да се базира како на копненим аеродромима, тако и на палубама бродова. Распон крила дрона у лакој верзији износи 3 метра, у средњој 3,8 метара, а у тешкој 6 метара. Практични плафон је 3 хиљаде метара, домет лета од 650 до 1,5 хиљада метара у зависности од верзије.
Максимална брзина уређаја је 130-140 километара на сат, тежина носивости 4, 13 и 25 килограма у лакој, средњој и тешкој модификацији.
Трајање лета при максималној тежини при полетању је осам часова за лаку модификацију, десет часова за средњу и 15 часова за тешку.
Међународни војно-технички форум „Армија 2022“ отвара се 15. августа и трајаће до недеље у подмосковском конгресно-изложбеном центру „Патриот“ у организацији Министарства одбране Русије. Министарство планира да на форуму закључи уговоре вредне више од 522 милијарде рубаља (8,3 милијарде евра).
Дрон - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
РУСИЈА
"Калашњиков" представио невидљиви дрон /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала