- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шалтери одлазе у прошлост: РФЗО развија апликацију за мобилне телефоне

CC0 / Pixabay / мобилни телефони
мобилни телефони - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Републички фонд за здравствено осигурање саопштио је да развија апликацију мРФЗО за паметне телефоне и таблете, која ће омогућити брз и једноставан увид у податке из матичне евиденције.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Употребом апликације биће могуће да без одласка на шалтер, грађани дођу до података о поднетим пријавама за обавезно социјално осигурање, овери здравствене картице, надлежној испостави, наведено је у саопштењу.
Апликација ће у неколико кликова показати преглед потврда за ослобађање од плаћања партиципације, стоматолошких потврда, овере помагала, преглед боловања, путних трошкова, ИНО образаца и оцена лекарских комисија.
За децу старију од 15 година, родитељ као носилац осигурања, има могућност прегледа основних података, али подаци о оствареним правима детета старијег од 15 година неће бити доступни родитељу.
Разлог за то је, како је наведено, чињеница да се апликација развија у складу са свим прописима који се односе на заштиту података о личности и права пацијената.
Мобилна апликација Републичког фонда биће доступна осигураним лицима једноставним преузимањем преко Гугл и Епл продавнице.
Предвиђена су два начина приступа апликацији - преко ЛБО и броја здравствене картице или преко мејла и лозинке, преноси Танјуг.
Приступ помоћу ЛБО и броја здравствене картице омогућава ограничен увид у податке, због заштите података о личности.
Приступ путем мејла и лозинке, који подразумева и претходну верификацију налога од стране овлашћених лица у Републичком фонду, омогућава увид у све доступне податке и приступ свим функционалностима, саопштио је РФЗО.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала