- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Генералштаб Русије: Америка планира да до 2028. размести хиперзвучне ракете у Пацифику

© AFP 2023 / Toru YAMANAKAАмерички маринци у Јапану
Амерички маринци у Јапану - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе теже томе да разоре архитектуру безбедности у Азијско-пацифичком региону, изјавио је заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије Виктор Познихир.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Бела кућа тежи томе да разори механизам дијалога Асоцијације нација југоисточне Азије, да постигне поделу јединственог безбедносног простора у Азијско-пацифичком региону“, рекао је Познихир на Московској конференцији о међународној безбедности у оквиру форума „Армија 2022“.
Према његовим речима, САД јачају офанзивни потенцијал у тој области и испитују могућности за размештање балистичких ракета средњег домета на територији азијских држава, а пре свега у Јапану.
„Пентагон убрзано повећава бројност својих снага у Азијско-пацифичком региону, сада је тамо око 400.000 људи“, рекао је Познихир.
Према његовим речима, план Сједињених Америчких Држава је да до 2028. године у Тихом океану разместе хиперзвучне ракете, домета до 5.500 километара, које могу да погоде циљеве на Далеком Истоку Русије.
„Пентагон намерава да до 2028. године у западном делу Тихог океана размести две напредне вишенаменске бригаде које ће моћи да изводе сајбероперације и које ће бити опремљене високопрецизним оружјем великог домета, укључујући хиперсоничне ракете које достижу циљеве до 5.500 километара. Оне ће моћи да гађају посебно важне објекте на територији Далеког Истока, што ствара претњу војној безбедности Руске Федерације“, рекао је Познихир и додао да је једна од потенцијалних локација за те ракете аеродром и складишта за нуклеарну муницију у области јапанског острва Јо.
Познихир је истакао да Русија не намерава да ствара нове линије поделе у Азијско-пацифичком региону, као и да војне вежбе спроводи строго у складу с међународним правом.
Спутњик је међународни информациони партнер форума "Армија 2022".
САД и Русија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Спољнообавештајна служба Русије: Запад спрема хаос широм света – од Балкана до Блиског истока
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала