- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Санкције Русији због Украјине само погоршавају ситуацију

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗастава Кине
Застава Кине - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Притисак и санкције Русији због ситуације у Украјини само доливају уље на ватру, изјавио је кинески министар одбране Веи Фенгхе.
„Кина најмање жели да види сукобе и ратове који штете једној или другој страни. Кина такође сматра да максимални притисци и санкције нису добри, напротив, они погоршавају противречности као да доливају уље на ватру“, наводи се у видео-поруци министра приказаној на Московској конференцији о међународној безбедности.
Он је додао да се не сме дозволити да сукоб у Украјини пређе границе региона.
„Криза се неће завршити за један дан, али се не сме дозволити да сукоби и ратови превазиђу регион. Све стране треба одговорно да промовишу решавање украјинске кризе, а Кина ће такође наставити свој рад и конструктивну улогу у том погледу“, рекао је он.
Као одговор на специјалну војну операцију Русије у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Замрзнута је руска имовина вредна стотине милијарди долара, а Европска унија је већ усвојила седам пакета рестриктивних мера, укључујући ембарго на угаљ и нафту. Све се то већ преокренуло у проблеме за сам Запад, изазивајући нагли пораст инфлације и цена хране и горива.
Како је истакао председник Русије Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија западних земаља, али су санкције задале тежак ударац целокупној глобалној економији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала