- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Недовић пред Словенце: Велики је хајп око њихове екипе, једва чекамо меч

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаНемања Недовић
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Кошаркашки репрезентативац Србије Немања Недовић изјавио је данас да очекује сјајну атмосферу и најјачу могућу проверу у сутрашњој (20.15) пријатељској утакмици против Словеније у Љубљани.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Биће то реприза финала Европског првенства из 2017. године у ком је Словенија савладала Србију са 93:85, а љубљанска дворана Стожице је распродата.
Тим селектора Светислава Пешића у првој провери савладао је Црну Гору у Београду са 82:73 у утакмици затвореног типа.
„Прва јавна утакмица за нас овог лета. Чуо сам да је хала распродата, надам се сјајној атмосфери. Навикли смо претходних година да Словенци праве сјајну атмосферу и да је велики хајп око ове њихове екипе. Биће једна добра провера, најјаца могућа у овом тренутку", изјавио је Недовић за Кошаркашки савез Србије.
Кошаркаш Црвене звезде истакао је да је најважније да екипа напредује из меча у меч и да национални тим заобиђу повреде.
„Ми имамо у плану да напредујемо из утакмице у утакмицу, тако да желимо да коригујемо неке грешке које смо имали на утакмици против Црне Горе и најбитније је да будемо сви здрави. Ужелели смо се играња пред публиком и надамо се најбољем", истакао је Недовић.
Репрезентација Србије припрема се за Европско првенство (од 1. до 18. септембра), али је пре тога очекују важни дуели квалификација за Светско првенство против Грчке у Београду (25. август) и на гостовању Турској (28. август).
Први део припрема српски кошаркаши одрадили су у Спортском центру ФС Србије у Старој Пазови.
„У Пазови је било заиста сјајно. Имали смо сјајне услове што се тиче боравка, исхране, опоравка и све је било на врхунском нивоу. Можда и најбоље, што се мене тиче, откад сам у репрезентацији. Било је уживање тих 10 дана. После тога смо имали неколико дана у Београду. Добро се ради, велика је енергија на тренинзима, момци су гладни и било је довољно припремног дела и сви су спремни за утакмице које следе", закључио је Недовић.
Кошаркашка репрезентација Србије на Европском првенству такмичиће се у Д групи у Прагу са домаћином Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом.
Горан Драгић и Џими Батлер, кошаркаши Мајамија - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
СПОРТ
Бивши лидер Словенаца: Лука као дан и ноћ – Србији од нас горак укус у устима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала