- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сирија може постати арена за сукоб Ирана и Израела

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаСиријски војници на граници са Јорданом у провинцији Дера
Сиријски војници на граници са Јорданом у провинцији Дера - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Постоји ризик да Сирија може да се претвори у арену за сукоб између Ирана и Израела, изјавио је начелник Главне обавештајне управе (ГРУ) Генералштаба Русије Игор Костјуков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Изазива забринутост могућност да се Сирија претвори у арену за израелско-ирански конфликт“, рекао је он на 10. Московској конференцији за међународну безбедност.
Костјуков је додао и да сиријска војска контролише више од 80 одсто територије земље. Уз помоћ Русије је екстремистичким групама нанета озбиљна штета.

„Запад покушава да у Идлибској зони, на северозападу Сиријске Арапске Републике, очува упориште оружане опозиције. У овој енклави терористичка група ‘Хајат Тахрир Аш-Шам’ (терористичка организација забрањена у Русији) наставља своје активности и њој блиске екстремистичке организације које имају више од 18.000 чланова", закључио је Костјуков.

Говорећи о ситуацији у Сирији он је додао да је повећање фактора нестабилности на Блиском истоку и у Северној Африци директна последица деструктивне политике САД и њихових савезника.
Начелник Главне управе Генералштаба Оружане снаге Русије, вицеадмирал Игор Костјуков. - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Начелник ГРУ: Запад санкцијама против Русије изазива глобалну прехрамбену кризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала