- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: ФБИ ми је одузео пасоше, агенти су могли да подметну шта год су хтели током претреса

© AP Photo / Delcia LopezАмерички председник Доналд Трамп
Амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп је у понедељак саопштио да му је Федерални истражни биро (ФБИ) одузео три пасоша током претреса његовог дома у Флориди.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Трамп, који је претрес окарактерисао као политички прогон, рекао је за Фокс њуз да је ФБИ могао да подметне шта год пожели током претреса.
Агенти ФБИ-а упали су на Трампово имање у Палм бичу на Флориди, Мар-а-Лаго, прошлог понедељка. Поступајући по широком налогу за претрес који је лично издао државни тужилац Мерик Гарланд, агенти су узели око 20 кутија предмета из резиденције бившег председника, а медијски извештаји сугеришу да су неке од кутија садржале поверљива документа која се односе на нуклеарно оружје.
Трамп је у понедељак изјавио да је ФБИ узео његова три пасоша, од којих је једном истекао рок.
„Ово је напад на политичког противника на нивоу који до сада није виђен у нашој земљи. Трећи свет!“, навео је он.
Одузимање пасоша се обично предузима само ако истражни органи сматрају да постоји ризик од бекства или у случају када је осумњичени оптужен за кривично дело. Иако Трамп није оптужен за кривично дело, заплена ових докумената обично би указивала на подизање оптужнице, наводи РТ.
Трамп је осудио ФБИ, назвавши претрес преваром и примером политичког прогона. Многи конзервативни стручњаци и републикански посланици виде претрес као покушај да пронађу доказе и оптуже Трампа како би спречили његов реизбор реизбор 2024.
Бивши амерички председник навео је како је ФБИ упао у његову резиденцију и није дозволио његовим адвокатима да присуствују претресу, као мни да камере буду укључене.
„Упали су и узели шта су желели, а могли су и да подметну шта год су хтели“, рекао је Трамп за Фокс њуз.
Претрес је обављен у оквиру истраге о могућем незаконитом уклањању и уништавању докумената Беле куће након његовог председавања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала