- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинка провоцирала Рускиње, а Американцима је то – „ништа лоше“ /фото, видео/

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаРуска тенисерка Анастасија Потапова
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Притисак са којим се суочавају руски спортисти достиже размере потпуног безумља, што је демонстрирала и извесна Украјинка Лола која је током меча две руске тенисерке у Синсинатију парадирала са украјинском заставом, тражећи реакцију, коју је на крају и добила.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У финалу квалификација за турнир у Синсинатију састале су се Рускиње Анастасија Потапова и Ана Калинска, што је извесна Украјинка видела као праву прилику да „изрази свој протест због дешавања у Украјини“.
Огрнута украјинском заставом, уз венац цвећа на глави, седела је у првим редовима све док једна од руских тенисерки није пријавила да јој та појава омета пажњу и онемогућава да се фокусира на игру.
Судија Морган Лара је пришла демонстранткињи која је одбила да уклони заставу, наводећи да није лепо провоцирати играче, на шта је она бурно реаговала, истичући дешавања у Украјини.
Како меч није могао да се настави, супервизор је захтевао од демонстранткиње да оде из првих редова, што је она и учинила – парадирајући трибинама са заставом, после чега су јој званичници указали на то да она заиста крши правила.
„Публика је стала на њену страну, говорећи да не ради ништа лоше, да само седи са својом заставом, да је Америка земља слобода, али супервизор није реаговао на то“, пренео је медијски радник Бен Ротенберг.
Све је изазвало реакције на друштвеним мрежама које јасно указују на то да је циљ Украјинке која живи у Америци била провокација.
„Зашто идете на меч Рускиња са украјинском заставом? Јасно је да је идеја да се провоцира“, наведено је у једном од коментара.
Потез Украјинке је посебно бизаран с обзиром на то да је сама Потапова позвала на смиривање страсти и наставак нормалног живота, што у њеном случају значи играње тениса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала