- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Четири брода са украјинским производима кренула из Одесе и Черноморска

© AP Photo / Nina LyashonokТеретни брод "Брејв командер" са украјинском пшеницом излази из луке у Одеси
Теретни брод Брејв командер са украјинском пшеницом излази из луке у Одеси - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Четири теретна брода са украјинским пољопривредним производима испловила су у среду из лука Одеса и Черноморск, саопштило је турско Министарство националне одбране.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Испоруке житарица из украјинских лука се настављају по плану. Јутрос су из украјинских лука Одеса и Черноморск испловила су још четири брода који превозе сунцокретово семе и уље“, наводи се у саопштењу.
Бродови ће кренути ка Истанбулу, где ће их прегледати представници Заједничког координационог центра. Уколико се током провера не открију нарушавања, бродови ће моћи да уђу у Босфор и потом иду до крајње дестинације.
Извоз украјинског жита из црноморских лука одвија се у оквиру прехрамбеног споразума који су 22. јула потписали представници Русије, Украјине, Турске и УН. Пакет ових докумената предвиђа укидање ограничења на извоз руских пољопривредних производа и ђубрива на светска тржишта, а такође одређује алгоритам за безбедан излазак комерцијалних бродова из црноморских лука под контролом Украјине дуж посебно отворених хуманитарних поморских коридора. Хуманитарна операција планирана је уз активно учешће руских официра у оквиру Заједничког координационог центра у Истанбулу.
Лука Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Из луке код Одесе испловио брод са 23.000 тона жита за Џибути
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала