- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Измишљени сукоби са Србијом“: Двери о захтеву за забрану уласка Бошку Обрадовићу у Црну Гору

CC0 / Unsplash/Oskar Hagberg / Застава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Покрет „Двери“ реаговао је на захтеве појединих црногорских невладиних организација да се забрани улазак у Црну Гору лидеру тог покрета Бошку Обрадовићу и Феђи Димовићу из „Београдског синдиката“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Поводом најаве појединих невладиних организација и трећеразредних политичара да ће тражити од Владе Црне Горе да се председнику Двери забрани улазак у Црну Гору, можемо само да им поручимо да су управо они највећи негатори и фалсификатори црногорске историје и црногорске традиције и да је време тоталитарне идеологије монтенегринства у Црној Гори завршено 30. августа 2020. године“, саопштено је из „Двери“.
Како наводе из тог покрета, „Бошко Обрадовић је човек који више име заједничког са Црном Гором него поједини монтенегрини из црногорског друштва, који су се тотално отуђили од Црне Горе Петровића, па сада више личе на домобране из НДХ и албанске балисте, којима је једини циљ да раскину везе Црне Горе са свим оним што је веже српство и православље“.
„Они не схватају да је њихово време прошло и да народ у Црној Гори већински подржава црногорску традицију и идентитет заснован на Косовском завету и Милошу Обилићу, баш онако како је Његош говорио у „Горском Вијенцу“ и Краљ Никола у песми „Онамо, ‘намо“, што је и доказао на величанственим литијама пре две године“, наводе из „Двери“.
Црногорску суверeност која је добијена на Берлинском конгресу нико не негира, па ни Бошко Обрадовић, додају „Двери“.
„Овде је проблем што појединци из политичког и друштвеног живота Црне Горе, који хвала Богу нису већина, покушавају да преживљавају на измишљеним сукобима са Србијом, свему ономе што долази из Србије и са свима који се противе њиховој идеологији заснованој на политици Секуле Дрљевића и његових политичких синова“, саопштено је из „Двери“.
Србија и Црна Гора јесу две братске државе и апсолутно је слободно право сваког политичара да износи своје ставове, који се темеље на томе да би заједничка будућност наших народа у некој врсти политичке заједнице била најбоље решење, подвлаче из тог покрета.
„Таквог става су и многи црногорски политичари, тако да нико у Црној Гори не треба да осуђује Бошка Обрадовића или нас остале који заступамо исте идеје. Уверен сам да управо политичари млађе генерације у Црној Гори и Србији који су утемељени на хришћанским и породичним вредностима, могу да донесу духовни, биолошки и економски опоравак нашим земљама, јер досадашњи тоталитарни режими и лидери то нису успели, већ су само продубили поделе међу браћом“, наводи се у саопштењу које потписује Иван Костић, потпредседник „Двери“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала