- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Кинески војници учествоваће на војним вежбама у Русији

© Sputnik / Максим БлиновЕкипа кинеске војске на војном такмичењу у Алабину
Екипа кинеске војске на војном такмичењу у Алабину - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Народноослободилачка армија Кине ће послати трупе да учествују на војним вежбама „Восток 2022“ у Русији, саопштило је кинеско Министарство одбране.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У оквиру годишњег плана сарадње између војске Кине и Русије, као и консензуса постигнутог између страна, Народноослободилачка армија Кине ће у најскорије време послати део својих трупа у Русију на учешће у вежбама ‘Восток 2022’“, наводи се у саопштењу Министарства.
Напомиње се да ће у вежбама учествовати и војска Индије, Белорусије, Таџикистана, Монголије и других земаља.
„Кина шаље своју војску на вежбе како би продубила практичну и пријатељску сарадњу са војскама других земаља, повећала ниво стратешке сарадње са свим учесницима и побољшала способност супротстављања различитим претњама“, саопштило је Министарство, напомињући да учешће кинеске војске у вежбама „нема везе са актуелном међународном и регионалном ситуацијом“.
Министарство одбране Русије раније је саопштило да ће у периоду од 30. августа до 5. септембра трупе Источног војног округа под руководством начелника Генералштаба Оружаних снага Русије бити одржана стратешка командно-штабна вежба „Восток 2022“. У стратешким вежбама, које ће обухватити 13 полигона Источног војног округа, заједно са трупама округа биће укључене Ваздушно-десантне снаге Русије, Далекометна и Војно-транспортна авијација, као и трупе страних држава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала