- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе: Санкције се вратиле као бумеранг Европи и САД

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Санкције против Русије су се показале као неефикасне. Оне су се као бумеранг вратиле и удариле по Европи и Америци, рекао је председник руске Думе Вјачеслав Володин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Санкције су се показале као неефикасне: пошто нису нанеле штету руској привреди какву су очекивали Брисел и Вашингтон, оне су се вратиле као бумеранг и погодиле САД и Европу“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Председник Думе је истакао и да се развој глобалне привреде не може замислити без Русије и указао да страни економисти ревидирају процене БДП Русије за ову годину и закључују да ће пад бити за две трећине мањи него што су раније предвиђали.
Према његовим речима, после прва три пакета санкција експерти су предвидели пад БДП Русије за 12,4 одсто, а сада та прогноза износи само 4,7 одсто.
„Паралелно с тим ситуација по питању САД и држава ЕУ је сасвим другачија: аналитичари дају горе прогнозе и предвиђају пад БДП два квартала заредом“, закључио је Володин.
Подсетимо, након што је Русија 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу денацификације и демилитаризације Украјине и заштите грађана Донбаса, Запад је увео до сада невиђене санкције Русији.
Управо је бумеранг антируских санкција био тема емисије Нови Спутњик поредак, у којој су за Спутњик говорили аналитичар Бранко Павловић и економиста и члан Фискалног савета Бојан Димитријевић:
Рубља и долар - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СВЕТ
Зашто Запад страда од сопственог оружја за економско уништење /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала