- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска црква позива ОДКБ, ШОС и БРИКС да заштите породицу и традиционалне вредности

© Sputnik / Пресс-служба Патриархии РПЦ / Уђи у базу фотографијаВаламски манастир
Валамски манастир - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Руска православна црква предлаже да се усвоје специјални међународни акти за утврђивање традиционалних вредности у модерном свету, а платформе за дискусију могле би бити ОДКБ, БРИКС и ШОС, саопштио је председник комисије за питања породице, заштите материнства и деце при Патријаршији РПЦ, Фјодор Лукјанов на форуму „Армија-2022“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Имамо заједничке традиционалне вредности које нас уједињују и којима је данас посебно потребна заштита. Нови изазови који су се појавили пред човечанством захтевају покретање иницијативе за усвајање међународних аката који одговарају претњама и ризицима. Платформе за дискусију могу бити Организација Договора о колективној безбедности (ОДКБ), БРИКС (коју чине: Русија, Бразил, Индија, Кина и Јужноафричка република) и Шангајска организација за сарадњу (ШОС). То ће омогућити да организације добију обједињавајући значај, учиниће их институцијама које ће гарантовати мир и просперитет за човечанство“, рекао је Лукјанов.

Према његовим речима, данас постоји невероватна потреба за усавршавањем биоетичког законодавства које ограничава експериментисање на људима у свим фазама развоја, почевши од зачећа.
У сфери социјалних односа, по оцени званичника Руске православне цркве, потребни су акти за заштиту породице као савеза мушкарца и жене и „заштите права биолошког пола – бити онаквим човеком каквим се родимо, мушкарцем и женом“. У сфери информативне и духовне безбедности неопходно је разговарати о заштити личности и достојанству човека у дигиталном простору, навео је он.
У Руској православној цркви (РПЦ) сматрају да су потребне нове платформе и институције како би се написали и имплементирали такви правни акти у националном законодавству и додаје, да је бесмислено мењати постојеће.
Лукјанов истиче да московски патријарх и комисија за питања породице имају искуство у организацији догађаја у сфери заштите традиционалних вредности.
РПЦ - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Руска црква се огласила поводом Европрајда у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала