- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Самогасиви папир од следеће године обавезан за све цигарете

© Фото : Pixabay Пушење
Пушење - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Све цигарете које се стављају на тржиште Србије од 1. јануара следеће године, мораће да буду произведене са самогасивим папиром, саопштило је Министарство привреде.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Цигарете које не испуњавају захтеве нових стандарда, могу се наћи у малопродајама до истека залиха искључиво ако су набављене пре тог датума, што ће продавци бити дужни да докажу на захтев тржишне инспекцији, наводи се у саопштењу Министарства.
Током припреме Правилника о утврђивању листе српских стандарда из области опште безбедности производа, Министарство привреде интензивно је сарађивало са представницима великих произвођача цигарета British American Tobacco.
"Почетком 2020. години са наведеним произвођачима, постигнут је консензус да је ради благовремене припреме производње према новим захтевима за папир, потребно предвидети прелазни период од две године", наводи се у саопштењу Министарства.
Додаје се да је правилник о утврђивању листе српских стандарда из области опште безбедности производа иновиран 2021. године, док одредбе везане за самогасиви папир почињу да се примењују 1. јануара следеће године, преноси РТС.
Правилник први пут обухвата стандарде који се односе на папир за цигарете, наводи се у саопштењу.
Измена захтева за произвођаче и увознике дуванских производа потврђује примену референтне листе хармонизованих европских стандарда из области опште безбедности производа садржане у овом Правилнику, као и примену референтне листе одговарајућих хармонизованих стандарда Европске комисије објављене у службеном листу ЕУ 2020. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала