- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Кина убрзано купује злато

CC0 / Unsplash/Jingming Pan / Златне полуге
Златне полуге - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Кина је купила више од 80 тона злата од Швајцарске током јула, што је двоструко више него у јулу и чак осам пута више него у мају, показују подаци швајцарске царине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Кинески увоз злата највиши је у протеклих пет година, а стручњаци сматрају да ће и даље расти после затишја због ковид локдауна у великим градовима.
„Тржиште још није добро, али је далеко боље него што је било у априлу“, рекао је Никос Кавалис, директор у консултантској компанији „Металс фокус“, преноси „Блумберг“.
Кинеске цене злата доносе премију од око 7 долара у поређењу са међународним ценама, што охрабрује инвеститоре у Кини да повећају увоз, за који је потребна државна лиценца.
Глобалне цене злата пале су испод 1,700 долара по унци у јулу, са 2.000 долара колико су биле раније ове године, пошто су западни инвеститори почели да га продају због скока камата, преноси РТ.
Кина је током прошле године увезла 818 тона злата, што је повећање од 36 одсто у односу на 2020. годину, али и даље незнатно мање него у претпандемијској 2019. години, показују подаци Светског савета за злато.
Златне полуге - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
РУСИЈА
Може ли свет да се врати „златном стандарду“?
Злато - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
ЕКОНОМИЈА
„Зиђин Копер“ за три и по године продао Народној банци Србије око шест тона злата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала