- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: У артиљеријским нападима на украјинске снаге у ДНР ликвидирано преко 250 неонациста

© Sputnik / РИА НовостиРуска војска у Украјини
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Руске снаге су захваљујући концентрисаним артиљеријских нападима на борбене положаје 95. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у близини насеља Мазановка у Доњецкој Народној Републици ликвидирале преко 250 неонациста, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према његовим речима, непријатељ трпи значајне губитке.
Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије је својим дејствима у близини Авдејевке потпуно онеспособила 37. батаљон 56. Моторизоване пешадијске бригаде украјинских снага. Процењује се да су људски губици премашили 60 одсто. Команда оперативно-тактичке групе „Доњецк“ пребацила је остатке батаљона у позадину ради реорганизације.
Оружане снаге Русије су у нападима високопрецизним оружјем на људство и војну технику 18. батаљона 35. бригаде морске пешадије украјинске војске у рејонима Бела Криница и Велико Артаково ликвидирале преко 80 неонациста, док је више од 50 рањено.
Високопрецизним оружјем уништена је и привремена база страних плаћеника у Харкову и том приликом страдало је преко 90 милитаната.
У области Посад-Покровско у Николајевској области у нападима војне авијације руских снага на привремено командно место Првог батаљона 28. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине убијено је преко 60 неонациста и уништено 8 специјалних возила.
Портпарол је додао да оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са нападима на војне објекте на територији Украјине.
Током претходног дана уништено је: пет командних места украјинске војске, три складишта ракетно-артиљријског наоружања и муниције.
Руска средства ПВО су за протекла 24 часа уништила и десет украјинских дронова, а поред тога, три гранате вишецевног ракетног система оборене су у ваздуху.
Од почетка специјалне војне операције у Украјини уништено је укупно: 267 авиона, 148 хеликоптера, 1.757 дронова, 366 противваздушних ракетних система, 4.340 тенкова и других оклопних борбених возила, 800 борбених возила вишецевних ракетних система, 3.312 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 4.938 јединица специјалних војних возила.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала