Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Смене директора у јавним предузећима и установама Београда

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Скупштина града Београда усвојила је по хитном поступку решења о именовању директора и в.д. директора у већем броју градских предузећа и установа. Један део директора поднео је оставке, док је други смењен.
Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је после седнице да је имао пуну подршку СНС за смену директора у градским предузећима.

Шапић: Имам подршку за смену директора

„Док год сам потпредседник странке и док год сам градоначелник, имам подршку“, казао је Шапић.
Поновио је да није прекршен Пословник када је реч о избору директора јавних предузећа у скраћеном поступку.
Одборници неколико опозиционих група, уочи почетка данашње седнице, изразиле су незадовољство што се о сменама и постављењима у градским предузећима и установама одлучује по скраћеном поступку, пренео је РТС.
© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICСедница Скупштине града Београда
Седница Скупштине града Београда - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Седница Скупштине града Београда
На питање новинара да ли су тачна писања у медијима да су градски секретари Наташа Станисављевић и Драгана Белојевић поднеле оставке, Шапић је рекао да је Станисављевићева поднела оставку и да ће је заменити Александра Чамагић, а да је Белојевић разрешена и да на њено место долази Никола Пенић.
Додао је и да је и да је разрешен функције и секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић, те да ће га заменити Пеђа Лукић.

Ко је све смењен и постављен

Скупштина града Београда разрешила је дужности директорку Градског центра за социјални рад Зорицу Павловић, а на њено место ће, као в.д. директора, доћи Силвиа Алавања.
Досадашњи директор ЈП „Путеви Београда“ Драган Ђорђевић поднео је оставку, а на његово место као в.д. директор изабран је Александар Милентијевић.
Такође, и Страхиња Даниловић је поднео оставку на функцију директора ЈКП „Београдски водовод и канализација“, а за в.д. директора именован је Радомир Вујадин.
Иван Тејић разрешен је дужности директора ЈКП „Београд пут“, а на место в.д. директора именован је Вук Јанковић.
Досадашња директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Душица Анђелковић, смењена је, а на њено место као в.д. директора долази Милан Вранић.
Директор ЈКП „Инфостан технологије“ Горан Димитријевић је поднео оставку, а као в.д. директор замениће га Александар Кемивеш, док је Зоран Шарац као в.д. директор водити „ГСП Београд“, уместо досадашњег директора Радише Момчиловића, који је разрешен дужности.
Оставку је поднео и директор „Градског стамбеног“ Петар Андријашевић, и замениће га као в.д. директор Александар Јакшић, а предузеће „Београдски метро и воз“, као в.д. директора водиће Андреја Младеновић, уместо Станка Кантара, који је поднео оставку.
Дужности је разрешена и досадашња директорка Урбанистичког завода Београда Весна Тахов, а на њено место је као в.д. директора постављен Никола Мијатовић.
Такође, са функције в.д. директора Апотекарске установе Београд разрешена је Јасминка Бјелетић, као и Тања Сантрач са функције директора Центра дечјих летовалишта и опоравилишта, коју ће заменити Иван Јегоровић, као в.д. директора.
Одборници су прихватили оставке Александре Чамагић и Марије Лековић на места у Градском већу и на њихово место, на предлог градоначелника Александра Шапића, именовали Јована Јокића и Светозара Андрића, такође са листе „Александар Вучић - Заједно можемо све“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала