- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Српска темпларка освојила златну медаљу у Скопљу /фото/

© Фото : Спутњику уступио Павел СуровиСрпске ратнице, фотографија Павела Суровог
Српске ратнице, фотографија Павела Суровог - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Фотографија Српске темпларке у архаичној народној ношњи из Републике Српске, српског фотографа Павела Суровог, освојила је златну медаљу у области уметничке фотографије на интернационалном такмичењу „Art Imagination“ у Скопљу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Од 343 пријављена рада на такмичењу професионалних фотографа у уметничкој фотографији под покровитељством две фотографске асоцијације – International Association of Art Photographers И Photographic Society of America, фотографија Српске темпларке Павела Суровог, фотографа из Кисача, освојила је златну медаљу „PSA GOLD MEDAL“ у категорији колор фотографија.
Павел Сурови се такмичио као члан Фото савеза Србије под заставом Србије. Српска темпларка је представљена на фотографији у архаичној народној ношњи из места Кључ у Републици Српској. Ова фотографија је до сада била награђена бронзаном медаљом у Паризу и добила је више похвала и признања на другим светским такмичења.
© Фото : Спутњику уступио Павел суровиСрпска темпларка, фотографија Павела Суровог
Српска темпларка, фотографија Павела Суровог - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Српска темпларка, фотографија Павела Суровог
Европска престоница културе – Нови Сад 2022. је фотографију Српске темпларке изабрао и поставио на биллборде у Новом Саду почетком године. Портрет Архангела Михаила је добио признање „Honored mention IAAP Ribbon“. Ове две ношње су део културног блага Републике Српске. Старе архаичне ношње из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине је за фотографисање позајмио колекционар старих динарских ношњи Светозар Качар из Челарева.
© Фото : Спутњику уступио Павел СуровиАрхангел Михаило, фотографија Павела Суровог
Архангел Михаило, фотографија Павела Суровог - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Архангел Михаило, фотографија Павела Суровог
„Златна медаља Америчке асоцијације фотографа ми је до сада највеће признање у каријери. После светске премијере изложбе 'Корона' у Паризу, где су се многи посетиоци фотографисали поред Српске ратнице и темпларке нисам могао слутити да ћу одмах после повратка из Француске у Србију освојити златну медаљу за фотографију темпларке. И мој Архангел Михило у архаичној народној ношњи из Јање, Република Српска, добио је награду. Жеља ми је да изложба 'Корона' после Париза и Марибора отпутује у Бања Луку“, навео је Павел Сурови.
© Фото : Спутњику уступио Павел СуровиРатница, фотографија Павела Суровог.
Ратница, фотографија Павела Суровог. - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Ратница, фотографија Павела Суровог.
Сурови би 23. септембра требало да прими у Зрењанину трећу награду жирија за фотографију Ратница коју је освојио на Републичком такмичењу фотографа у Србији. Девојка на фотографији Ратнице има удајно оглавље од плавих перли и сабљу у облику змије са црвеним оком које постаје око ратнице.
„Настављам да развијам имагинарни свет српских ратница у народним ношњама који има потенцијал да очара цео свет“, закључио је Павел Сурови.
Фотографије српског фотографа Павела Суровог - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
КУЛТУРА
Српкиња у народној ношњи – заштитно лице фестивала етно-моде у Русији /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала