Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршени разговори, Вучић остаје још неко време у Бриселу, сутра се обраћа јавности

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЗастава ЕУ
Застава ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Шеф Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да се делегација Србије у Бриселу на преговорима са Приштином борила за мир, за стабилност и за компромисна решења и да ће се председник Александар Вучић сутра обратити јавности, по повратку у Београд.
Петковић је додао и да се данас нико из српске делегације неће обраћати, као и да ће председник Вучић још неко време остати у Бриселу.
"Оно што је важно, то је да смо се борили за мир, стабилност, компромисна решења и зато ће председник Србије Александар Вучић остати још извесно време у Бриселу", рекао је Петковић.
Председник Србије ће се сутра, по повратку у Београд, поподне или увече обратити јавности, што ће бити једно од његових најважнијих обраћања јавности, рекао је новинарима директор Канцеларије за КиМ.
У Бриселу је завршена прва рунда тројног састанка председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са представницима Европске уније у оквиру дијалога на највишем политичком нивоу, потврђено је РТС-у.
После билатералног састанка Аљбина Куртија са званичницима ЕУ, уследила је билатерала Александра Вучића са европским посредницима.
Председник Србије Александар Вучић заказао је из Брисела састанак са представницима Срба са Косова и Метохије који ће се одржати у недељу у 11.00 сати у Палати "Србија", сазнаје Танјуг у српској делегацији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала