Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Медији: НАТО трупе распоређене дуж путева на северу Космета после неуспеха преговора у Бриселу

© AP Photo / Bojan SlavkovicАмерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића
Амерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Америчке трупе у оквиру НАТО-а распоређене су дуж главних путева на северу Косова након неуспеха преговора у Бриселу, објавили су београдски медији позивајући се на Асошијетед прес.
Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борел рекао је у четвртак после састанка са председником Србије Александром Вучићем и премијером Косова Аљбином Куртијем у Бриселу да „нажалост, није постигнут договор, али то није крај приче“.
Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил оценио је у петак да су, иако су многи разочарани што јуче у Бриселу није било напретка у дијалогу Београда и Приштине, резултат тих разговора ипак позитиван.
Директор Канцеларије Владе Србије за Косово Петар Петковић казао је да ће се председник Александар Вучић обратити јавности поводом дијалога Београда и Приштине у Бриселу, у недељу у 13.30 из Палате Србија.
„Вучић је одложио обраћање управо због тога што не може да се помири са тим да имамо сукобе на Косову, да немамо решење, и даноноћно ради на изналажењу решења“, казао је Петковић на конференцији за новинаре у Влади Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала