- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Судар два авиона у ваздуху /видео, фото/

© AP Photo / Nic CouryСудар авиона у Калифорнији
Судар авиона у Калифорнији - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Два мала авиона сударила су се у северној Калифорнији док су покушавала да слете на локални аеродром и најмање двоје од троје путника је погинуло, саопштили су званичници.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Авиони су се срушили у четвртак на локални аеродром код града Вотсонвила у америчкој савезној држави Калифорнија, нешто пре 15 часова, наводи се у саопштењу градских власти на Твитеру .
Аеродром у власништву града нема контролни торањ за усмеравање слетања и полетања авиона, преноси АП.
У двомоторној Цесни 340 биле су две особе, а само пилот у једномоторној Цесни 152 у тренутку несреће, саопштила је америчка Федерална управа за ваздухопловство.
Званичници су навели да је пријављено више смртних случајева. Још увек није познато да ли је неко преживео судар, наводи АП.
Фотографије и видео снимци објављени на друштвеним мрежама приказују олупину једног малог авиона у травнатом пољу поред аеродрома.
На једном снимку приказан је облак дима видљив са улице у близини аеродрома.
На фотографији из града Вотсонвила види се оштећење мањег објекта на аеродрому, а на лицу места су ватрогасци, наводи АП.
Авиони су били на висини од око 60 метара када су се срушили, рекао је један очевидац за локалне новине.
Он је, како је навео, возио поред аеродрома када је видео како се двомоторни авион снажно нагиње удесно и удара у крило мање летелице, која се "само спирално спустила и срушила" близу ивице аеродрома и недалеко од кућа , преноси АП.
Двомоторна летелица је наставила да лети, али уз напоре, рекао је очевидац, а онда је видео пламен на другој страни аеродрома.
Још два пилота такође су повређена у паду авиона на другим местима у Калифорнији током јучерашњег дана, наводи америчка агенција.
Вотсонвил се налази у близини залива Монтереј и удаљен је око 160 километара јужно од Сан Франциска.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала