- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орканско невреме у Европи: Погинуло 13 особа, међу њима и деца /видео, фото/

© AP Photo / Emmanuel DunandОборено стабло после олује у Француској
Оборено стабло после олује у Француској - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Најмање 13 особа, међу којима троје деце, погинуло је у налету снажне олује која је погодила подручја централне и јужне Европе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У орканском невремену у Аустрији настрадало је пет особа, међу којима и двоје деце, док је 13 људи повређено.
Наиме, на језеру у покрајини Корушка, оркан, који је у четвртак изненадио купаче, ломио је дрвеће које је пало и на две девојчице, узраста четири и осам година, које су подлегле задобијеним повредама.
Невреме је нанело велику штету енергетској и железничкој инфраструктури, па је аустријска железница морала привремено да обустави железнички саобраћај у покрајинама Корушка, Тирол и Штајерска.
Две особе су погинуле, а четири повређене када су на њих пала стабла током снажне олује у Тоскани. Јаки ветрови погодили су и Венецију, носећи сунцобране кафића преко Трга светог Марка и оштетивши део звоника катедрале.
Олуја је погодила северни део земље, а југ је и даље захваћен топлотним таласом са температуром близу 40 степени.
У снажној олуји, где је брзина ветра достизала и 224 километра на час, на Корзици је страдало петоро људи. Међу жртвама је и тринаестогодишња девојчица на коју је пало дрво у кампу.
Снажан ветар захватио је и Словенију. Неколико људи у Љубљани лакше је повређено, док су у Крању ветрови срушили кровове на око 70 објеката, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала